top of page

Wat is het verschil tussen yoga en pilates?

- Pilates is meer naar buiten gericht, yoga is meer naar binnen gericht.
- De ademhaling speelt een grotere rol bij yoga en dient meerdere doelen. Bij Pilates heeft de ademhaling een fysiologisch doel.
- Pilates volgt een vaste oefenreeks, de yogini volgt meer de eigen mogelijkheden en iedere 'asana' heeft zijn eigen doel.
- Yoga is een lifestyle, Pilates is meer work-out gericht.
- Pilates richt zich op stabiliteit en spierontwikkeling, yogalessen richten zich op dezelfde fysieke elementen in combinatie met balans, uithoudingsvermogen en kracht en hoe terug gekoppeld wordt naar je mind, hoe je het ervaart en voelt.
- Pilates focust meer op het versterken van je kernspieren. Je probeert de oefening totaal te beheersen en je doet de oefening zo precies mogelijk na.
- Yoga en Pilates hebben een andere oorsprong. Yoga is ouder, Pilates is deels gebaseerd op Hathayoga. Yoga is een cultuur, Pilates in ontworpen door wetenschapper Joseph Pilates.
- Voor zowel yoga als Pilates geldt dat het in het leven is geroepen om het lichaam, het verstand en de geest te verenigen.

 
Yoga Lunge
Meditatie

Yogalates: een harmonie tussen yoga en Pilates

Dit is een optie wanneer je de 2 wil combineren. De buikspieren en core- spieren komen uitgebreid aan bod om ons lichaam te versterken en tevens ervaar je de diepgaande werking van klassieke yoga-houdingen. Flows zoals de zonnegroet en eeuwenoude Yoga- asana's worden afgewisseld met moderne bal/ring oefeningen. Bekkenbodemspieren gaan samen met evenwichtsoefeningen.
Dit werkt gewoon verslavend.
Na 2 weken merk je verschil, na 10 weken zie je verschil.

De jongeren- editie op woe 15:30-16:30 is een ideale les om balans in het turbulente leven van de 12+ser te brengen. "Overgewicht mindful aanpakken, aandacht en concentratie voor de ademhaling, een sierlijke houding ontwikkelen, flexibel in het leven staan, meer weerbaarheid bij pestgedrag, zelfzekerheid, assertiviteit en zelfs een vroege preventie van een burn-out." Andere sporten halen deze score niet.
bottom of page